οικονομικά

Το Eurogroup θα αποφασίσει για τις συντάξεις


Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να δηλώνει ότι έχει το πράσινο φως για τη μη περικοπή των συντάξεων αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση από τις Βρυξέλλες αλλά και το Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει σχετικά.

Read more...

Το σύνδρομο της στυμμένης λεμονόκουπας


Του Γιάννη Σιδέρη

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω, κατά το κλισέ του συρμού στα πρωινάδικα. Ο Πάνος Καμμένος, ούλτρα αγανακτισμένος, είπε για τους υπουργούς των ΑΝΕΛ που λοξοκοιτάν προς τον ΣΥΡΙΖΑ (τι λοξοκοιτάν δηλαδή, πλήρως στραμμένους έχουν τους οφθαλμούς) «τους διορίσαμε χωρίς καν να είναι βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική»!

Read more...

Μίζες, εκβιασμοί, ρασπούτιν και Μακεδονοκλάστες - Η χώρα εκφεύγει της… κοινής λογικής


Του Τάσου Ευαγγελίου

Στο υπουργικό συμβούλιο ο ένας υπουργός κατηγορεί τον (πρώην πλέον) άλλο για μίζες και ο δεύτερος απαντά με βαριές κατηγορίες για τα εθνικά θέματα και μετά καταγγέλλει εκβιασμούς. Μια εισαγγελέας κάνει λόγο για «ρασπούτιν» και πολιτικές παρεμβάσεις και εκβιασμούς. Οι δικαστές καταγγέλλουν παρεμβάσεις με αφορμή την υπόθεση Πολάκη, ο οποίος προαναγγέλλει φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων και οι φοιτητές του ΑΠΘ εκδίδουν ανακοινώσεις και ψηφίσματα δηλώνοντας ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν την ώρα που στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας ανοίγει γραφεία, ενώ ταυτόχρονα ασκεί… εξωτερική πολιτική με… βαριοπούλες.

Read more...

Η πικρή κληρονομιά του Κοτζιά


Του Θέμη Τζήμα

Ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών με τον δικό του τρόπο: Με μια μεγαλομανή δήλωση, ότι «μεγάλωσε» την Ελλάδα, με μια ειλικρινή δήλωση ότι εκπλήρωσε τη φιλοδοξία του που ήταν να γίνει υπουργός και με καρφιά για τους αντιπάλους του. Και τα τρία είναι ενδεικτικά και χαρακτηριστικά μιας υπουργικής θητείας που δεν επιβεβαίωσε σχεδόν καμία από τις θετικές προσδοκίες τις οποίες η είδηση για την ανάληψη του ρόλου αυτού από τον Κοτζιά είχε γεννήσει, τον Ιανουάριο του 2015.

Read more...

Αγωνιστική κι όχι δικαστική διεκδίκηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας


Από τη Βάσω Αμπελογιάννη,

Αντιπρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ & ΚΥ Άρτας,
μέλος της ΕΕ του ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο μετά από κάποιες πρωτόδικες αποφάσεις ειρηνοδικείων που αφορούν σε προσφυγές προσωπικού που υπηρετεί στο Δημόσιο με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου (ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ) που δικαιώνουν τους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά στο θέμα αυτό.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ