οικονομικά

Η δύναμη του “ως εδώ και μη παρέκει”


Του Δημήτρη Καμπουράκη

Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεις τραπέζι σε μαγαζί, ήταν όλα κλεισμένα από νωρίς. Στους δρόμους χαμός από αυτοκίνητα, μάταιο κάθε ψάξιμο για παρκάρισμα στους δρόμους. «Χα! Η κρίση ξεπεράστηκε, δεν το βλέπετε;» θριαμβολόγησε ο Συριζαίος φίλος μου. Υποχρεώθηκα να συμφωνήσω: «Πράγματι, υπάρχει μια αισιοδοξία στην ατμόσφαιρα. Αλλά για ποιο πράγμα;»

Read more...

Η Ελλάδα συναινεί σε σύνορα… σουρωτήρι


Του Γιάννη Σιδέρη

Χώρες αρνούνται να ψηφίσουν το κείμενο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, κυβερνήσεις κλυδωνίζονται, αλλά η Ελλάδα παρότι θύρα εισόδου μεταναστών, ουδόλως ασχολήθηκε. Εδώ με άλλα κατατριβόμαστε. Πριν λίγο μας απασχολούσαν οι συντάξεις, στη συνέχεια τα σκέρτσα κάποιων δυνάμεων για τη στάση τους στην συμφωνία των Πρεσπών, και βέβαια η υπερδόση της σεναριολογίας στην οποία επιδίδονται τα ΜΜΕ για τον χρόνο των εκλογών.

Read more...

Το σχέδιο Μαξίμου, που απειλεί ο Θεοδωράκης


Του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη

Η πανικόβλητη ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, που καλεί το Ποτάμι να ξεκαθαρίσει αν ισχύει η δέσμευσή του ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών (!), δείχνει ότι ο πρωθυπουργός φοβάται μόνο ένα πράγμα για το μέλλον του και της κυβέρνησής του: Την αντίδραση του λαού στο Μακεδονικό ζήτημα. Στην οποία έρχεται να προστεθεί και η αντίδραση της Βουλγαρίας!

Read more...

Προς τον Άγνωστο Συριζαίο…

Του Θανάση Μαυρίδη

Φίλε Συριζαίε. Συμπολίτη, συμπατριώτη, συμμαθητή, γείτονα, μπατζανάκη, αδελφέ. Εσύ που έριξες πρώτος το γιαούρτι το 2010, που έστησες τις κρεμάλες στις πλατείες, τα λαϊκά δικαστήρια. Εσύ που πίστεψες στην «πρώτη φορά αριστερά», που χόρεψες την νίκη του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος. Ένα όνομα χρειάζεται μόνο να θυμάσαι: Μανώλης Πετσίτης! Γι' αυτό αγωνίστηκες, αυτόν τον κόσμο έκτισες. Έναν κόσμο χωρίς αρίστους!

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Μανώλης Πετσίτης, γιατί είναι τόσο περιζήτητος και γιατί πληρώνεται από τόσες επιχειρήσεις. Δεν ήταν μόνο ο Λαυρεντιάδης. Κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις αυγάτιζαν τον τραπεζικό λογαριασμό του Μανώλη. Κάποια εξαιρετική υπηρεσία θα πρέπει να τους προσέφερε. Κάτι που να άξιζε τα λεφτά του. Τι ήταν αυτό; Σε αυτή την ερώτηση θα μπορούν να απαντήσουν εκείνοι που έδωσαν τα χρήματά τους.

Read more...

Ο Πετσίτης και το τρίγωνο κυβέρνησης-ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη


Του Γιώργου Φιντικάκη

Τις καταγγελίες για τριγωνικές σχέσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση-ΔΕΠΑ-ELFE, έρχονται να ενισχύσουν οι αποκαλύψεις για το βίο και την πολιτεία του Μανώλη Πετσίτη, του ακριβοπληρωμένου, μεταξύ άλλων, εργαζόμενου στην επιχείρηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ