Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Θα πληρώσουμε 335.000 ευρώ για να γκρεμιστεί η "ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ" ΚΑΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ" κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Καισαριανής!!!

Θα πληρώσουμε 335.000 ευρώ για να γκρεμιστεί η "ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ" ΚΑΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ" κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Καισαριανής!!!

Η κερκίδα ΔΕΝ λειτούργησε ποτέ..! Ο μόνος που αποκόμισε πολλαπλά
οφέλη και πακτωλό χρημάτων ήταν… ο εκμεταλλευτής του Σταδίου!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Όλα είναι ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο κατ’ υπόθεση «Δημοτικό» στάδιο Καισαριανής. ΟΛΑ. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Από την κατασκευή του μέχρι το… γκρέμισμα!!! Ναι, ναι, ναι… Το γκρέμισμα. Γιατί έφτασε η ώρα και για το γκρέμισμα… Όποιοι φάγανε-φάγανε και όσα φάγανε-φάγανε… Και ήταν πολλά τα φαγωμένα… Πάρα πολλά… Από αυτά όλα, ΤΙΠΟΤΑ δεν κατέληξε σε χέρια ΜΗ επιτήδειων, σε χέρια «λαϊκά», που λέει και το "κόμμα του λαού", σε χέρια απλών ανθρώπων.  ΟΛΑ κατέληξαν σε χέρια κάποιων «ευεργετών» της Καισαριανής..!

Η ώρα του γκρεμίσματος λοιπόν έφτασε. Και ζητείται τώρα να γκρεμιστούν κατασκευές  "ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ"!!! Πριν πόσα χρόνια φτιάχτηκαν αυτές οι "ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ  και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ" κατασκευές; Τουλάχιστον δεκαπέντε!!!

Μέχρι πότε εισέπραττε λεφτά (που δεν είχε δικαίωμα να εισπράττει) ο «ευεργέτης» της Καισαριανής επιχειρηματίας–ποδοσφαιρικός παράγοντας γι’ αυτές τις "ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ  και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ" κατασκευές; Μέχρι το 2009-2010!!! Τότε εισέπραξε το τεράστιο ποσό των ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ από το δημόσιο ταμείο, μέσω του  Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού από τον Σεπτέμβριο του 2007 ως τον Οκτώβριο του 2009. Εκεί, λοιπόν, λίγο πριν το τέλος της θητείας του, έκανε το «ψυχικό» στον (πιθανότατα συνεργάτη του) επιχειρηματία ιδιοκτήτη του Εθνικού Αστέρα και ταμία της ΕΠΑΕ του Βίκτωρα Μητρόπουλου και ουσιαστικό ιδιοκτήτη του ψευδώς αναφερόμενου ως «Δημοτικού» Σταδίου Καισαριανής. Πόσο κοστολογήθηκε το «ψυχικό»; ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!  Τόσα ενέκρινε ο Γιάννης Ιωαννίδης για την κατασκευή του πάνελ που καλύπτει την κερκίδα που βρίσκεται επάνω στη λεωφόρο και το οποίο βλέπετε στην κορυφή..!

 

«Φυσικά» αυτά τα λεφτά ΔΕΝ τα εισέπραξε ο δήμος Καισαριανής, ο οποίος, «στα χαρτιά», ήταν κύριος του «Δημοτικού» Σταδίου… Τα εισέπραξε ο πραγματικός «ιδιοκτήτης» του σταδίου… Αυτός που δεν κατέβαλε ποτέ ούτε δεκαράκι για ΟΛΑ τα μαγαζιά και γραφεία που βρίσκονται μέχρι σήμερα κάτω από την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κερκίδα!!!

 

Ποιος είχε δώσει την έγκριση για τοποθετηθεί το πάνελ «εν μια νυκτί» και να εισπραχθούν τα διακόσια πενήντα χιλιάρικα; Η δημοτική αρχή Τζόκα διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι δεν είχε ιδέα για το όλο σκάνδαλο… Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του δήθεν «Δημοτικού» σταδίου ωρυόταν ότι είχε πάρει την έγκριση της δημοτικής αρχής για να φτιάξει το «έργο»… 

Μάλιστα, η δημοτική αρχή Τζόκα είχε κάνει και μια καταγγελία για την κατασκευή του πάνελ, το οποίο χαρακτήριζε «αυθαίρετη κατασκευή»… ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πάνελ ήταν «αυθαίρετη κατασκευή» ΟΧΙ Η ΚΕΡΚΙΔΑ, έλεγε η δημοτική αρχή… Φυσικά, η καταγγελία, αν έγινε ποτέ στην πράξη, «χάθηκε» στα άδυτα της παρανομίας που βασιλεύει στην Καισαριανή…

Σήμερα μαθαίνουμε από επίσημο έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Καισαριανής ότι Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΗΤΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ!!! Δηλαδή το ένα αυθαίρετο έγινε επάνω στο άλλο αυθαίρετο!!!

 

 

Η  βόρεια κερκίδα για την οποία γίνεται λόγος, πίσω από την εστία, άρχισε να κατασκευάζεται το 2001, αλλά παραδόθηκε σε χρήση το 2005, προσθέτοντας ακόμη 1.524 θέσεις. Αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο για τον επιχειρηματία: αύξηση των θέσεων, άρα περισσότερα λεφτά στον «μπεζαχτά»…

Αλλά δεν ήταν μόνο οι περισσότερες θέσεις. Ήταν και τα μαγαζιά που φτιάχτηκαν από κάτω.

Τα οποία μαγαζιά ο τότε δήμαρχος του ΚΚΕ έσπευσε να παραχωρήσει προκαταβολικά (!!!) με «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» στον επιχειρηματία - «ευεργέτη»..!

 

 

Γι’ αυτά όλα τα μαγαζιά και τα γραφεία ο επιχειρηματίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΟΤΕ ούτε δεκαράκι τσακιστό, παρ’ όλο που αυτό έλεγαν τα «χαρτιά» που είχε υπογράψει!!! Και δεν πλήρωσε ποτέ γιατί έλεγε ότι τα μαγαζιά δεν είχαν πάρει άδεια από την πολεοδομία!!! Βέβαια, για να τα εκμεταλλεύεται τα μαγαζιά προφανώς δεν χρειαζόταν άδεια από την Πολεοδομία. Η άδεια προφανώς χρειαζόταν μόνο όταν έπρεπε να πληρώσει..!   

 

 

Αλλά είχε και συνέχεια το ζήτημα. Όταν ανέλαβε ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε το 2012 να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με κάποιους άλλους ουρανοκατέβατους «ευεργέτες», προφανώς κομματικά και παρασκηνιακά κατευθυνόμενους. Μέσα στα όσα παραχωρούσε ο πασόκος δήμαρχος ήταν και τα πέντε ημιτελή καταστήματα!!! Όπως είναι και σήμερα... Τα βλέπετε από κάτω.

 

 

Σκέφτεσαι τώρα που βγήκαν στο φως τα περί αυθαίρετης και επικίνδυνης κερκίδας: καλά, τότε, το 2012, δεν είχε αποκαλυφθεί ότι η κερκίδα ήταν ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ; Πότε αποκαλύφθηκε; Σήμερα, χτες, προχτές, πότε;

Φυσικά, ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ έχω προσφύγει στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει βγει τελεσίδικη απόφαση!!!

«Αθάνατη» Καισαριανή, μέχρι πότε θα σε ταλαιπωρούν και θα σε εξευτελίζουν οι διάφοροι «ευεργέτες» σου, αριστεροί και δεξιοί;

 

Ερωτήματα υπάρχουν, απαντήσεις υπάρχουν;

Προφανώς και δικαιούται ο κάθε πολίτης να ρωτήσει για να μάθει:

Υπάρχει κάποιο ΕΓΓΡΑΦΟ εκείνης της εποχής (2008–2009) που χαρακτηρίζει την κερκίδα ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ;

Με ποια έγγραφα (τοπογραφικά, στατικές μελέτες κλπ. κλπ.) εγκρίθηκε το έργο-σκάνδαλο;

Πήρε θέση η (τότε) Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καισαριανής για την κατασκευή του πάνελ επάνω στην ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ κερκίδα; Υπάρχουν έγγραφα για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε;

 

ΕΜΕΙΣ τα πληρώνουμε όλα…

Ελπίζω να μην υπάρξει κάποιος έξυπνος και πει ότι τα 335.000 ευρώ που απαιτούνται για το γκρέμισμα της «αυθαίρετης και επικίνδυνης» κερκίδας δεν θα τα πληρώσει ο δήμος, αλλά το κράτος. Το κράτος είμαστε εμείς όλοι. Τις ρεμούλες που έγιναν στο δήθεν «Δημοτικό Στάδιο» τις πληρώσαμε και τις πληρώνουμε εμείς όλοι. Το συνεχιζόμενο σκάνδαλο  του «Δημοτικού» σταδίου Καισαριανής, με τα νέα «αφεντικά» στη θέση των παλιών, τα πληρώνουμε όλοι εμείς. ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τη συντήρηση του δήθεν δημοτικού σταδίου, από το οποίο ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο είναι εξοστρακισμένοι οι πολίτες..!

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Θα πληρώσουμε 335.000 ευρώ για να γκρεμιστεί η "ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ" ΚΑΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ" κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Καισαριανής!!!