Βύρωνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την κατάσταση στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ξανά!)


Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, που λειτουργεί στον Υμηττό  πάνω από το στρατόπεδο Σακέτα. Πέρα από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι ως γνωστόν παράνομα εγκατεστημένη μέσα σε ζώνη προστασίας, προκαλώντας πολλά προβλήματα με την λειτουργία της, η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας ογκωδών αντικειμένων και εύφλεκτων υλικών (ο όγκος των οποίων μάλιστα καθημερινά αυξάνεται!) εγκυμονεί τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Read more...

Η Νέα Εποχή Βύρωνα στο πλευρό των Δημοτών και των Εργαζομένων στο Κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Βύρωνας 01.07.2019

Έκλεισε συμπτωματικά μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της Νέας Εποχής Βύρωνα Χρήστου Γώγου και αντιπροσωπείας της παράταξης, το Κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα «Χρήστος Ταμπαξής».

Read more...

Κίνδυνος πυρκαγιάς στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου Βύρωνα στον Υμηττό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα  (πάνω από το στρατόπεδο Σακέτα) στον Υμηττό,  αποτελεί εδώ και χρόνια μια ανοιχτή πληγή για το βουνό και την πόλη μας, μια παράνομη εγκατάσταση μέσα στη ζώνη προστασίας που ποτέ δεν έπρεπε να είχε δημιουργηθεί. Τον τελευταίο καιρό όμως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους, ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Η συσσώρευση βουνών από μπάζα και ογκωδών αντικειμένων, μεταξύ των οποίων στρώματα και άλλα εύφλεκτα υλικά, προκαλεί την ανησυχία μας. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, τη γνωστή υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και την έλλειψη υλικοτεχνικών μέσων πυρόσβεσης ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση ή αμέλεια είναι ιδιαίτερα ορατός.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να καθαρίσει τον χώρο προτού κινδυνέψει για άλλη μια φορά το βουνό και οι κατοικημένες περιοχές. 

Διεκδικούμε την απομάκρυνση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων από τον Υμηττό και την μετεγκατάστασή του σε νέο κατάλληλο χώρο.

Ζητάμε τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης στην πηγή ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή.

 

Φωτό από το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Δήμου Βύρωνα στον Υμηττό

 

Ένσταση για τους ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που δεν πήγαν να ψηφίσουν, θα κάνει κάποιος από τους "πολιτικούς παράγοντες" του Βύρωνα;


Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον δήμο Βύρωνα τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των Επαναληπτικών Δημοτικών Εκλογών της 2ας Ιουνίου 2019. Θα τα δείτε ακριβώς από κάτω.

        Συνδυασμοί                                 Σύνολο Ψήφων       Ποσοστό

1. Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα     9.181                 50,37%

2. Νέα Εποχή Βύρωνα Χρήστος Α. Γώγος      9.046                 49,63%

Τα σπουδαία δεν είναι αυτά. Αυτά, απλά, δείχνουν ότι ένσταση ΔΕΝ στέκει με μια διαφορά 145 ψήφων. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δημιουργεί και άσχημους συνειρμούς και υπόνοιες για την αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έγιναν που έγιναν «ρόμπες» με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις-καρφώματα οι δύο παρατάξεις που φανερά δήλωσαν ότι στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, επιζητούν και την ανάλογη συνέχεια; Δεν φαντάζομαι…  Και δεν φαντάζομαι να τη θέλει και ο αυριανός πρωθυπουργός… Μόνο ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ προκαλούν στη Νέα Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες… 

Read more...

Ο Χρήστος Γώγος για το εκλογικό αποτέλεσμα


ΒΥΡΩΝΑΣ 04.06.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναμένοντας την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της 2ας Ιουνίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους Βυρωνιώτες προτίμησαν τη δική μας πρόταση αλλά και όσους θα ήθελαν και δεν μπόρεσαν για τους δικούς τους  λόγους.

Read more...

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ