Βύρωνας

Δημοτικά Τέλη: Τα ψήφισαν μαζί η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη του Χρ. Γώγου (ΝΔ)Η δημοτική αρχή Κατωπόδη δεν κατάφερε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στις 15 Οκτωβρίου, να εξασφαλίσει την ψήφιση των δημοτικών τελών για το 2019. Από διαφορετική σκοπιά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έδωσαν την ψήφο τους. Όμως, γρήγορα ξεθύμανε η αντίθεση κάποιων από αυτούς που δεν είχαν ψηφίσει, γιατί απλώς δεν είναι οι ίδιοι στη δημοτική εξουσία για να επιβάλλουν τα ίδια αντεργατικά μέτρα. Είναι το σκηνικό που παρακολουθούμε και με τα συστημικά κόμματα στη βουλή, που όλοι μαζί ψηφίζουν τα μνημόνια και μετά τσακώνονται δήθεν για ορισμένους εφαρμοστικούς νόμους.

Read more...

1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου - 20.10.2018 - 24.11.2018


Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο δημοτικό κινηματογράφο ‘’Νέα Ελβετία’’ (Ν. Ελβετίας 34 Και Σεβαστείας), με τη συμμετοχή έξι θεατρικών ομάδων.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου 2018. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι 8.00 μ.μ.  με είσοδο ελεύθερη.

Read more...

Κινηματογραφικές Βραδιές

 

Σιωπές και Όνειρα (Εικόνες μετά τον Πόλεμο) 19.10.2018 - 12.4.2019


Ο Δήμος Βύρωνα με πολύ φροντίδα και μεγάλη χαρά, παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά  τις «Κινηματογραφικές Βραδιές»μια πολιτιστική δράση που κάθε κύκλος της αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία. Ταυτόχρονα, αποσκοπεί στο να μεγαλώσει την παρέα αυτών που αγαπούν τον καλό κινηματογράφο και την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας.

Read more...

Γλέντι της Αριστερής Παρέμβασης στην Λαμπηδόνα!

Σάββατο 13 Οκτωβρίου


Αύριο, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, μετά τις 9:30μμ, γλεντάμε στην Λαμπηδόνα με τους Μπιρ Παρά και είστε όλοι και όλες καλεσμένοι!!!

Κοινή ανακοίνωση κινήσεων περιφερειών και δήμων ενάντια στην εκχώρηση δημόσιων κτιρίων στο Υπερταμείο


10 περιφερειακές και 23 δημοτικές κινήσεις, ανάμεσά τους και η Αριστερή
Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, υπογράφουν κοινή ανακοίνωση ενάντια
στην εκχώρηση δημόσιων κτιρίων στο Υπερταμείο.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ περιφερειών και  πόλεων

ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ


Ήρθε στο φως, με το θόρυβο που ξέσπασε για τα αρχαιολογικά μνημεία στα Χανιά, ότι με το ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018 με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου. Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αλλά κωδικοί για 10.119 ακίνητα. Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, δημόσια κτίρια, δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι και ποιος ξέρει πόσα ακόμα, μιας και στο ΦΕΚ περιγράφονται απλώς ως αριθμοί κτηματολογίου.

Read more...

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ