Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Βύρωνας

Βύρωνας

Γιορτάζουμε όλοι μαζί τον ερχομό των Χριστουγέννων


Ο Δήμος Βύρωνα σας προσκαλεί στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, στις 5 Δεκεμβρίου, 5.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγ. Λαζάρου.

Read more...

Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΣΤΕΓΗΣ Βύρωνα


Την 14/11/21 πραγματοποιήθηκε η Γ. Σ. της ΠΑΝΙΩΝΊΟΥ ΣΤΕΓΗΣ Βύρωνα. Μετά από ανταλλαγή προτάσεων και σκέψεων αναφορικά με το μέλλον της λέσχης, εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός. Στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου Δ.Σ. εκλέχθηκαν οι εξής:

Read more...

Τι φοβάται ο κύριος Κατωπόδης;


Γράφει ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ

Το προεκλογικό σύνθημα του κυρίου Κατωπόδη έλεγε «Με ήθος και συνέπεια». Ας δούμε όμως πού είναι συνεπής, μια και δεν θα κρίνω εγώ το ήθος του δημάρχου.

Έρχεται σήμερα στο Βύρωνα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Θέλοντας ως εφημερίδα να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, τηλεφώνησα στο δήμαρχο προσωπικά – μια και δεν είχε έρθει κάποια ενημέρωση από το γραφείο τύπου του δήμου, σχετικά με την κάλυψη της εκδήλωσης  από τον τοπικό τύπο και τον ρώτησα αν θα μπορούσαμε να παραβρεθούμε στο δημαρχείο, ώστε να καλύψουμε δημοσιογραφικά το γεγονός.

Read more...

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης υποψήφιος και στις επόμενες δημοτικές εκλογές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βύρωνας 11 Νοεμβρίου 2021

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δια  ζώσης (τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για κλειστούς χώρους), ευρεία εκδήλωση-σύσκεψη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα».  Η συζήτηση αφορούσε αφενός τον απολογισμό πεπραγμένων και αφετέρου τον προγραμματισμό δράσεων για το επόμενο διάστημα. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

Read more...

Για την έναρξη καταστροφικής ανάπλασης στην πλατεία Φατσέα χωρίς γνωστοποίηση της ακολουθούμενης μελέτης

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ-
ΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΑΤΣΕΑ

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ «ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ»


Η πλατεία Φατσέα περιφράχτηκε, μπήκαν οι μπουλντόζες και άρχισαν έργα από την τεχνική εταιρεία που ανέλαβε την «ανάπλαση» της. Από παλιά επισημαίνουμε ότι από όλες τις δημοτικές αρχές, που πέρασαν στο Βύρωνα, προτεραιότητα αποτελούν έργα βιτρίνας και όχι τα έργα υποδομών. Ότι λείπει η αναγκαία συντήρηση και φροντίδα των δημόσιων χώρων, παραδίδονται στην εγκατάλειψη και τη φθορά, για να εμφανίζεται ως αναγκαίο και ώριμο φρούτο η χρηματοδότηση για την ανάπλασή τους. Εξάλλου, έτσι έχει δομηθεί όλο το σύστημα από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε. για τα δημόσια έργα, μέσω ΕΣΠΑ και λοιπών ταμείων, που κατευθύνουν τις χρηματοδοτήσεις σε επιλέξιμες και φωτογραφικές δαπάνες, ώστε να ευνοούνται συγκεκριμένες επιλογές, προμηθευτές, εταιρείες. Και παράλληλα να εμπεδώνεται  η αντίληψη ότι το σύγχρονο είναι όλα να εξυπηρετούν την εμπορευματική λειτουργία και να αποφέρουν κέρδος. Ότι αυτό που «πουλάει» είναι να μειώνεται το πράσινο, το χώμα και τα φυσικά υλικά από τους ελεύθερους χώρους και στη θέση τους να μπαίνουν τσιμέντο, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο. Ότι οι δημόσιοι χώροι δεν αποτελούν τόπους ελεύθερης συνεύρεσης, κοινωνικοποίησης, παιγνιδιού, αλλά εμπορευματοποιημένους χώρους για τραπεζοκαθίσματα, με επιτηρούμενο περιορισμένο χώρο για ολιγόχρονη δωρεάν παραμονή και με μειωμένη ελεύθερη διέλευση.

Read more...

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ