οικονομικά

Για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και τον διορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια


Κανένας συμβιβασμός με τον υποταγμένο συνδικαλισμό

Όχι στον διορισμό διοικήσεων από τα δικαστήρια

Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων


Την Τετάρτη 17.4.2019 εκδόθηκε προσωρινή διαταγή (σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων) του Πρωτοδικείου Αθηνών για διορισμό προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ μετά την παρωδία του 37ου συνεδρίου. Είναι η πρώτη φορά από το 1985, με το διορισμό του Ραυτόπουλου, όπου η ΓΣΕΕ έχει δοτή διοίκηση.

Read more...

Γελούν μέχρι τις Βρυξέλλες με τον «μάγο» Αλέξη που βγάζει... μέτρα από το καπέλο


Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Άρον-άρον συγκάλεσε τη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, ο πρωθυπουργός για να …μην ανακοινώσει συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, αλλά για να βγάλει το θέμα Πολάκη από την επικαιρότητα.

Read more...

Ξαδέλφη, τελείωσέ τους!

Του Θανάση Μαυρίδη

«Ξάδελφε, εμείς είμαστε από την άλλη πλευρά». Ήταν ένα σοκαριστικό γεγονός, αλλά το 2015 όλοι χάσαμε φίλους, ξεχάσαμε συγγενείς. Γιατί άραγε; Για να μας λέει σήμερα ο ξεδιάντροπος Τσίπρας ότι το 2015 η Ελλάδα έμαθε ότι «ήταν προς το εθνικό συμφέρον της να παραμείνει στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ». Ξαδέλφη, οφείλεις μία συγνώμη, «Τελειώνοντάς» τους στις εκλογές!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από το μίσος με το οποίο πότισαν την ελληνική κοινωνία. Το 2015 η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο σε αυτή την χώρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όποτε το βίωσαν οι άνθρωποι, όποια εποχή κι αν αυτό συνέβη, θα έχουν να μας μεταφέρουν την ίδια ακριβώς εμπειρία: Είναι σκληρό και απάνθρωπο. Ο διχασμός σκίζει την ψυχή στα δύο, συνθλίβει τον ψυχικό μας κόσμο.

Read more...

Με σχέδιο παροχών 6 δισ. ευρώ... ξορκίζουν Πολάκη και Ευρωεκλογές


Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Πακέτο μέτρων που φθάνει στη διετία τα 6 δισ. ευρώ επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και το οποίο θα ανακοινώσει αμέσως μετά το Πάσχα με στόχο αφενός να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα στις ευρωεκλογές, ενδεχομένως και σε πρόωρες εθνικές εκλογές, αφετέρου να περιορίσει τη ζημιά Πολάκη. 

Read more...

Πυροδοτείται η βόμβα της ΔΕΗ στην οικονομία


Του Γιώργου Φιντικάκη

Τρομάζει η οικονομία μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, όχι μόνο για τις ζημιές-μαμούθ που παρουσίασε πέρυσι, όσο γιατί συνειδητοποιεί ότι απουσιάζει το σχέδιο που θα την κρατήσει όρθια.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ