οικονομικά

Η επιχείρηση "εξόντωσης" του Στουρνάρα


ΒΗΜΑτοδότης

Εναν ογκωδέστατο φάκελο με στοιχεία για τον «ανελέητο και κυρίως βρώμικο» (όπως τον αποκαλεί) πόλεμο που δέχεται από το 2014 έχει ετοιμάσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας (φωτογραφία), και αν του ζητηθεί θα τον παραδώσει στην Εισαγγελία με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αποδείξεις που συνιστούν την απόπειρα ηθικής και πολιτικής εξόντωσής του.

Read more...

Υπέρ τεχνοκρατών


Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Τα πράγματα είναι απλά. Αν η διοίκηση του ελληνικού κράτους ήταν καλά στελεχωμένη ήταν οργανωμένη και είχε αυτονομία και συνέχεια τότε κανείς δεν θα θεωρητικολογούσε για την παρουσία και τη συμμετοχή τεχνοκρατών στις κυβερνήσεις. Δεν θα τους χρειαζόμασταν στην κυβέρνηση. Αλλά όλοι ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η διοίκηση, όλοι έχουμε καταλάβει το μέγεθος των προβλημάτων και ότι κάποια από αυτά (πχ τράπεζες και ΔΕΗ) επείγει να λυθούν. Χωρίς τεχνοκράτες σε θέσεις κλειδί λοιπόν, τα πράγματα δεν θα προχωρήσουν με την ταχύτητα που απαιτείται.

Read more...

Εξηλεκτρισμός συν ρευματοκλοπή: Το μεγάλο ριφιφί στη ΔΕΗ


Της Σοφίας Βούλτεψη*

Η ευρείας έκτασης, απροκάλυπτη και προκλητική ρευματοκλοπή στο υπό κατάληψη ξενοδοχείο City Plaza, που επί χρόνια γινόταν ανεκτή και εν πολλοίς ενθαρρυνόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι η απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβανόταν το κράτος ως φέουδό του, μη διστάζοντας να προκαλέσει ανυπολόγιστες βλάβες στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

Read more...

Αντί να είναι στα εδώλια κομπάζουν!


Του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη

Ο άνθρωπος έχει το ακαταλόγιστο. Λέει τα μεγαλύτερα ψέματα, τις περισσότερες αγραμματοσύνες, τις πιο παρωχημένες προτάσεις, βρίσκεται διαρκώς παραπλανημένος από την πραγματικότητα, έχει τινάξει την οικονομία στον αέρα, έχει σφαγιάσει σε φόρους τους πολίτες, πήγε τη χώρα 5 χρόνια πίσω και έχει το θράσος με τους πρώην υπουργούς του να βγάζουν και γλώσσα!

Read more...

Ένας κλασσικός Βαγγέλης…

Του  Θανάση Μαυρίδη

Είμαι παιδί της συναίνεσης! Την θυμάμαι από το κατηχητικό, αγαπάτε αλλήλους και άλλα σχετικά. Ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, όμως, με ξεπερνάει. Είναι ο τέλειος Χριστιανός: Του δίνουν ένα σκαμπίλι κι αυτός ψηφίζει Δημήτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής. Ο Βαγγέλας είναι ο πρόεδρος των αθώων παιδικών μας χρόνων. Όταν δεν είχε ακόμη κυβερνήσει η Αριστερά και η Δόμνα δεν είχε κάνει την γνωστή δήλωση.

Προσπαθώ να καταλάβω πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν δεν είχε συμβεί το «ατύχημα» να βγει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πέραν δηλαδή της ψήφου στο τρίτο μνημόνιο και της ανάδειξης του Πάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τι άλλο θα είχε γίνει; Μήπως μία συγκυβέρνηση; Μια Οικουμενική ένα πράγμα; Ευτυχώς θα μείνουμε με την απορία. Σε ένα παράλληλο σύμπαν που πιθανότατα να «τρέχει» εκείνη η επιλογή, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κόσμος μπορεί να έχει ακόμη υπουργό των Οικονομικών τον Γιάνη και μια πομπή με καμήλες να μεταφέρει καθημερινά τον Πάνο στο αγαπημένο του υπουργείο. Και ο Πάνος σφηνωμένος σε μία καμήλα μαζί με την καρέκλα του υπουργού!

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ