οικονομικά

Οι ανίκανες ελίτ, ο λαός και το εθνικό συμφέρον


Tου Γιώργου Καραμπελιά

Το ζήτημα της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών προκάλεσε μια νέα βαθιά διχοτόμηση της ελληνικής κοινωνίας, κατ’ εξοχήν ανάμεσα στις ελίτ και τον λαό. Πράγματι, το μεγαλύτερο μέρος της αυτό-αποκαλούμενης ελίτ της χώρας, κατ’ εξοχήν της πολιτικής, αλλά και της ακαδημαϊκής, αντιμετωπίζει το Μακεδονικό κατ’ εξοχήν από την άποψη των διεθνών συσχετισμών, της γεωπολιτικής. Σε αυτά τα πλαίσια θεωρεί πως παρ’ ότι οι απαιτήσεις των Σκοπιανών είναι παράλογες, εν τούτοις, η Ελλάδα δεν μπορεί να σπαταλά «πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο» σε ένα τέτοιο ζήτημα. Θα πρέπει λοιπόν, έστω και με κάποιες «αβαρίες» και υποχωρήσεις να κλείσουμε το ζήτημα, έτσι ώστε να μπορούμε να επικεντρωθούμε σε άλλα ζητήματα.

Read more...

Φώφη, ό,τι ακουμπά ο Αλέξης γίνεται… 0,4%!

Του Θανάση Μαυρίδη

Το πρώτο θύμα ήταν η ΔΗΜΑΡ. Το κόμμα του Κουβέλη κάηκε στον προθάλαμο του γραφείου αναμονής του κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι. Στο 0,4% τα «βρίσκουν» οι δημοσκόποι κι αυτό ίσως από ευγένεια. Τώρα ο κ. Τσίπρας συζητάει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερά. Ξέρεις Φώφη με τι θα μείνετε στη συνέχεια: Με το γνωστό 0,4%.

Η παρουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην εορτή του κ. Αντώνη Λιβάνη δεν ήταν τυχαία. Η κυρία Γεννηματά επισκέπτεται κάθε χρόνο τον κ. Λιβάνη στο σπίτι του, την ημέρα του αγίου Αντωνίου, για να του ευχηθεί. Τυχαία, επίσης, δεν ήταν η επίσκεψη του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι τόσο παλαιός φίλος της οικογένειας Λιβάνη, όσο η Φώφη και ο Κώστας ο Λαλιώτης, αλλά είναι, πλέον, φίλος. Οι «Νέες Σελίδες» του υιού Λιβάνη προπαγανδίζουν αυτό ακριβώς: Την σύγκλιση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

Ο Kαρεκλοσύριζας και η εποχή του


Του ΣΤAΘΗ Σ.

Ο Τσίπρας είναι αδίστακτος. Έβγαλε απ’ το μανίκι του ένα διπλό μπαστούνι (τη ρηματική διακοίνωση των Σκοπιανών) και την κράδαινε στο Κοινοβούλιο σαν καρέ του άσου. Αδίστακτος ο Τσίπρας, εμβρόντητος ο κ. Μητσοτάκης, πώς να πάει ο έρμος (ο Κούλης) σε ντιμπέϊτ με το τζάγκουαρ που θα τον κατασπαράξει ως άλλο γατάκι;

Read more...

Κυκλοφορεί ο Δρόμος


Στον Δρόμο που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου


Κεντρικό θέμα:

Πρέσπες STOP

Δημοψήφισμα τώρα!

Να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν μνημόνια και εκτελούν ξένα συμβόλαια Όχι στο πολιτικό σύστημα-κουρελού Πραγματική δημοκρατία και εθνική κυριαρχία

Read more...

Τσίπρας και Φώφη μαζί στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη -Μια συνάντηση με νόημα


Σάλο θα προκαλέσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς η αποκάλυψη ότι χθες το βράδυ έγινε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά, στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πιο στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου επί δεκαετίες. Εκ πρώτης όψεως η συνάντηση ήταν απλά μια κοινωνική εκδήλωση, καθώς βρέθηκαν μαζί, στο ίδιο σπίτι, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Αντώνη Λιβάνη, που κάθε χρόνο υποδέχεται στο σπίτι του τους φίλους του.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ