οικονομικά

Δύο ακόμη ψευδαισθήσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν


Του Γιάννη Σιδέρη 

Ουδείς επιχαίρει με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην ΕΕ (η Αλβανία είναι άλλη περίπτωση). Ούτως ή άλλως η συμφωνία των Πρεσπών τελεί πλέον εν ισχύ, δεν αλλάζει, και ήδη παράγει αποτελέσματα με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Read more...

Δεν κουράστηκαν να δολοφονούν την Ελένη Παπαδάκη;


Του Σάκη Μουμτζή

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου κ. Δ. Λιγνάδης έδωσε στην ισόγειο αίθουσα του θεάτρου REX το όνομα της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη. Ποια ήταν η Ελένη Παπαδάκη είναι γνωστό. Ποιοι και πότε την δολοφόνησαν επίσης είναι γνωστό. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως, κατά την συνήθη πρακτική των κομμουνιστικών κομμάτων της σταλινικής περιόδου, πριν εξοντωθεί βιολογικά ένας «ταξικός εχθρός», έπρεπε να εξοντωθεί ηθικά.

Read more...

Θανάση Καρτερέ λέει πουθενά το Κομμουνιστικό Μανιφέστο για υπεράσπιση εργοδοτών;


Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

Ξαναχτύπησε ο τρομερός Θανάσης Καρτερός, που από κομμουνιστής και διευθυντής του Ριζοσπάστη κατέληξε να μεταφράζει… τα μπινελίκια του Ιβάν Σαββίδη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

Ρυπαίνεις; Πληρώνεις


ΒΗΜΑτοδότης

Ισως εφέτος να είναι και η τελευταία φορά που πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας με το ισχύον σύστημα. Από του χρόνου όλα αλλάζουν στα τέλη κυκλοφορίας. Σας αποκαλύπτω σήμερα το κυβερνητικό σχέδιο που εκπονήθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και εστάλη προς έγκριση στις Βρυξέλλες.

Read more...

Πασοκογενείς εναντίον “βαθέος κόμματος” στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή που η ηγετική ομάδα εμφανίζεται ικανοποιημένη από την ανταπόκριση στην εγγραφή νέων μελών, καταγράφεται στο παρασκήνιο μια υπόγεια διαμάχη μεταξύ πασοκογενών και γηγενών συριζαίων


Του Άρη Ραβανού

Η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου συμμετείχε ως παρατηρητής, είχε τελειώσει και ακολούθησε η συμμετοχή του με ομιλία στο φόρουμ Friends of Europe στις Βρυξέλλες, όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα. Το τηλεφώνημα από την Αθήνα τον ενημέρωνε για την πορεία των εγγραφών νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατά την Κουμουνδούρου εξελίσσεται ικανοποιητικά και με σταθερούς ρυθμούς.

Read more...

You are here: Αρθρογραφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ